Tandudsmykning

Tager man et kig i historiebøgerne, kan man se, at det altid har været populært at udsmykke kroppen. Alt efter hvilken kultur man befinder sig, har forskellige slags udsmykninger været populære. Ser man eksempelvis på stammefolk, har kropsmaling vundet stort indpas, hvorimod 80’ernes punkere farvede deres hår i alle regnbuens farver. Ligeså forskellige som udsmykninger kan være, ligeså forskellige årsager  findes der til, at mennesker holder af at pynte sig.

En form kropsudsmyknings, som har været og fortsat er yderst populær mange steder i verdenen, er piercinger. De seneste 10 år har det især været populær at blive piercet i og ved munden. Der er især mange unge mennesker, som vælger at få lavet en læbe- eller tungepiercing. Til trods for at disse piercinger ser smukke og smarte ud, har de dog den uheldige konsekvens, at de slider og ødelægger ens tænder. Der er særligt mange tandlæger placeret tæt ved København, så som tandlægeklinikker i Glostrup, som ser mange patienter, hvis tænder har taget skade af disse piercinger.  I denne artikel vil vi derfor fokusere på, hvordan man alternativt kan udsmykke sin mund ved hjælp af såkaldte tandsmykker.

 

Hvad er et tandsmykke
Et tandsmykke er ganske enkelt et lille smykke, som enten fremstilles i glas, guld eller hvidguld. Alt efter smag og behag kan man vælge at få sat et lille sten fast i smykket. Smykket sættes fast på tandens overflade – for det meste på en af de forreste tænder i overmunden. Dette er en hurtig og simpel procedurer, som ikke kræver, at der bores i tanden. Tandsmykker er således en oplagt mulighed for at fremhæve et smukt smil, uden at dine tænder tager skade.


tandsmykker

Fordele ved tandsmykker

Undgå tandskader
Der findes rigtig mange fordele ved at anvende tandstykker frem for piercinger. Først og fremmest tager tænderne hverken skade, når smykket limes fast på tanden, og ej heller når smykkes skal tages af igen. Får man derimod en piercing placeret tæt ved ens tænder, vil den konstant slide på tanden.

Undgå smerte
Vælger man tandsmykker frem for piercinger, undgår man desuden smerte. Som nævnt skal der hverken bores i tanden ved påsætning eller aftagning af tandsmykket. Når man er træt af sit smykke, undgår man desuden også at have grimme ar i ansigtet resten af livet.

Hurtigt, nemt og billigt
Sammenligner man prisen på tandsmykker med prisen på piercinger, er det langt billigere at få lavet lavet et tandsmykke. Derudover tager selve behandlingen heller ikke særlig lang tid, eftersom det er en meget simpel procedurer. Derudover er det med tiden også blevet langt lettere at finde en tandlæge, som har kompetencerne til at stå for tandudsmykningen. Det betyder således, at hvad end du leder efter den rigtige tandlæge i Albertslund, Slangerup eller København vil der være gode muligheder for at finde en tandlæge, som har kompetencerne til at varetage opgaven. Det kan ligeledes være en fordel at finde en tandlæge, som enten ligger tæt ved ens skole, arbejde eller hjem, eftersom man således skal sætte mindre tid af i tilfælde af, at man ønsker at få fjernet eller skiftet sit smykke ud.

Som du kan læse ovenfor, er der mange fordele ved at vælge tandsmykker frem for piercinger. Den vigtigste forskel er dog, at man undgår at skade sine tænder.

Tandlægerne Bindslev-Hansen og Ellegaard Hansen I/S
Hovedvejen 85
2600 Glostrup
Tlf.: 43 96 02 55

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *