Skal du på jagt? Sådan klæder du dig på

Som en succesfuld jæger er en af dine vigtigste ejendele dit kamuflagetøj. Det virker måske underligt for dig, men det spiller en stor rolle i en succesfuld jagt. Den følgende artikel søger at underbygge, hvorledes det tøj du har på, kan gøre din jagt bedre eller værre, samt hvordan du bør tage dig af det. På baggrund af råd fra den anerkendte udstyrsbutik, Lundemøllen, vil denne artikel gå i dybden med kamuflagetøjets betydning for en god jagt.

Har du nogensinde lagt mærke til, hvordan dyr falder i et med deres omgivelser? Tag en tiger for eksempel, en af de største, stærkeste jægere, der findes. Tigerens striber får den til at falde i et med junglen, hvilket helt naturligt giver den en fordel i form af kamuflage. Kamuflering er essentiel, fordi det bryder din silhuet, og gør det sværere at genkende dig som et farligt rovdyr, både for byttedyret og for andre rovdyr. Du kan i bund og grund gemme dig, uden at gemme dig.

Påklædning til jagt

Kamuflagetøj er lavet til at falde ind med de omgivelser en jæger som regel jager i, fra tætte skovområder til åbne græsmarker. Tøjet gør det sværere for dyr at se silhuetten af jægeren, men det gør ingenting ved dyrets andre sanser. En hjort kan stadig høre og mærke jægerens bevægelse. Derfor er kamuflage primært en hjælp til en jæger, som også er i stand til at bevæge sig roligt og lydløst. Der findes mange forskellige slags kamuflagetøj, vælg det, som passer til den type jagt, du skal på.

Grunden til, at virksomheder bruger enormt meget tid og mange penge på at lave realistisk kamuflage er, at disse er virkelig eftertragtede hos seriøse jægere.

Hvordan tager man sig så af sit dyre, realistiske kamuflagetøj, når man ikke er på jagt? Her er nogle gode råd, til hvordan man tager sig af sit kamuflagetøj:

1) Vask tøjet med lugt- og parfumefri sæbe, og undgå alle former for blegemiddel eller lignende. Der findes særlig sæbe til denne slags tøj, hvis man ønsker at være helt sikker på, at man ikke ødelægger kamuflagen. Sørg for at følge vaskeinstruktionen på tøjet, da det ellers ikke er sikkert at det holder længe.

2) Opbevar tøjet i lufttætte plasticposer, og pres så meget luft ud som muligt, således at der ikke er mulighed for, at det tager lugt af dit hus eller andet tøj. Det kan også være en fordel, at lægge det steder hvor der aldrig er sol, eller vælge poser der ikke er gennemsigtige, således at tøjet ikke bliver bleget heraf. Står du og mangler kamuflagetøj til din næste jagttur, er det heldigvis nemt i dag at finde nyt praktisk tøj på jagt outlet, der kan findes mange steder på nettet. Det er en god investering, der vil ændre dine jagtture fremover.

Lundemøllen
Fuglebjerglundvej 7
4250 Fuglebjerg
Tlf: 55 46 1344

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *