Sådan foregår en konsultation hos kiropraktoren

Mange mennesker har en helt forskruet opfattelse af, hvad det vil sige at gå til kiropraktor. Mange tror, at det er en voldsom og endda voldelig behandlingsform, der bliver udført af muskuløse mænd med store, barske hænder, beretter den lokale kiropraktor på Godthåbsvej. Det frygtede, højlydte knæk får mange til at holde sig langt væk fra de kiropraktiske praksisser, fordi de frygter at knækket gør mere skade end gavn, men intet kunne være mere forkert.

nakkesmerter

Det undersøger kiropraktoren
Kiropraktorens job består først og fremmest i at finde forstyrrelser i bevægeapparatet, og så diagnosticere patienten. Når man er kommet frem til en diagnose, skal forstyrrelserne behandles og nye lidelser skal forebygges, fx ved at lægge et individuelt træningsprogram for patienten.

En ganske almindelig konsultation hos en kiropraktor består for det meste af en inspektion, altså alt det kiropraktoren kan se, og derefter en palpation, som er alt det kiropraktoren kan mærke.

Inspektion: Kiropraktoren foretager en inspektion, hvor han bl.a. observerer hovedets holdning, ryggens facon samt armene og benenes stilling.

Palpation: Kiropraktoren føler på leddenes stilling og muskulaturens tilstand, for at afgøre om der er mangel på bevægelse i de undersøgte led.

I visse tilfælde kan der også være brug for en røntgenundersøgelse, for at kiropraktoren kan opnå en bedre forståelse for leddenes bevægelighed, eller mangel på samme.

Kiropraktik er en autoriseret og effektiv behandlingsmetode, som kan bruges til så forskellige lidelser som lændesmerter, hovedpine, tennisalbue og slidgigt. Der er altså ingen grund til at frygte en kiropraktisk undersøgelse, men hvis du stadig er nervøs, kan det måske hjælpe dig, at snakke med andre, der også har været igennem en kiropraktisk behandling, som så kan forsikre dig om, at du er i trygge hænder.

Derudover er det også vigtigt at huske på, at du trygt kan stole på kiropraktorernes kompetence. For at blive uddannet kiropraktor skal man nemlig igennem en fem år lang videregående uddannelse, i hvilken man konstant bliver præsenteret for den nyeste viden og de nyeste teknologiske fremskridt. Kiropraktorerne har fingeren på pulsen, og sørger altid for at holde sig opdaterede om nye behandlingsformer ved at deltage i efteruddannelse og kurser, så du kan nyde den bedst mulige behandling.

Kiro-fys.dk
Godthåbsvej 129
2000 Frederiksberg
Tlf. 38108190

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *