Parterapi i København

Parterapi

Skilsmisseraten er højere end nogensinde før

Skilsmisseraten i det moderne samfund er skræmmende høj. Der er en kedelig tendens til, at par hurtigt smider håndklædet i ringen og giver op, hvis der opstår det mindste knas i forholdet. I mange tilfælde står forholdet dog faktisk til at redde, hvis der bliver dannet grundlag for en god dialog mellem de to mennesker i forholdet. Det er dog ikke altid let at åbne op for denne dialog, og det er her parterapien kommer ind i billedet.

Parterapi beskæftiger sig med at hjælpe par med at løse problemer og konflikter i deres forhold, som de ikke selv har viden eller redskaber til at håndtere. Psykologen hjælper med at identificere det eller de problemer, der nager parret og forsøger gennem samtale, refleksion og øvelser at overkomme disse problemer. Alle par har problemer, det vigtige er, hvordan de taler om deres problemer. Kommunikation er nøglen i denne sammenhæng, og basisprincipperne inden for god kommunikation i forholdet læres hurtigt hos psykologen.

Der er mange faktorer, der kan påvirke et forhold negativt, og man skelner normalt mellem indre og ydre faktorer. De indre faktorer kan fx være sygdom, misbrug eller utilfredsstillende sexliv, hvorimod de ydre faktorer fx kan være problemer på jobbet eller i omgangskredsen, som påvirker forholdet udefra. De mest udbredte årsager til at par søger hjælp hos en psykolog er utroskab, kommunikationsproblemer og hjælp til skilsmisse.

At indvie en udenforstående i sine problemer

For mange par kan det være ubehageligt og grænseoverskridende, at skulle indvie et andet individ i meget personlige og intime problemer, men parterapeuten er trods alt uddannet i lige netop dette. Parterapi starter oftest med en eller to indledende samtaler, hvor par og psykolog får afklaret hvilke problemer der er tale om, samt hvad fremgangsmåden for forløbet skal være. Som udgangspunkt virker behandlingen kun hvis begge parter i forholdet er indstillet på at gå i terapi. Hvis den ene stritter imod og nægter at samarbejde under behandlingsforløbet, vil man ikke få meget ud af det, og ens tid og penge vil være spildt. Hvis begge parter er engagerede i at få det bedste ud af terapien, kan man dog hurtigt opnå gode resultater.

Det er dog vigtigt at pointere, at parterapi ikke er en garanti for, at et par forbliver sammen. Nogle par finder hinanden igen gennem terapien, mens andre beslutter at gå fra hinanden – dog på en mere afklaret måde, end hvis de ikke var gået i terapi.

Parterapi i København

Der findes mange psykologer i København, der beskæftiger sig med parterapi, fx Susanne Scherff på Frederiksberg. Susanne er uddannet cand.psych fra Københavns Universitet i 2011, og har siden gennemgået adskillige ekstra-uddannelser i fx psykoanalytisk psykoterapi og kognitiv adfærdsterapi.

Der er ingen grund til at være utilfreds i dit forhold, med blot få konsultationer hos en kompetent parterapeut får du redskaber til at tackle dine problemer og tale om dem med din partner på en civiliseret og voksen måde.     

Psykologisk Praksis v/ Susanne Scherff

Falkoner Allé 63
2000 Frederiksberg
33 91 40 41

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *