Parterapi – hvorfor dog det?

Et stadig stigende antal par vælger at styrke deres forhold ved hjælp af parterapi. En af forklaringerne på dette er højst sandsynligt, at det er gået op for flere og flere, at parterapi er et effektiv værktøj, til at styrke et parforhold. Der kan være mange årsager til, at et par finder parterapi nødvendigt. For nogle par skyldes det, at der allerede er opstået problemer i forholdet. Måske er gnisten forsvundet, måske fylder skænderier for meget, eller måske har der været utroskab involveret. Andre par vælger derimod terapi til trods for, at der ikke er egentlige problemer i parforholdet. Dette kan være en rigtig god idé, hvis man proaktivt ønsker at imødekomme kontroverser, eller hvis man blot ønsker at styrke forholdet endnu mere.

parterapi

Forskellige former for terapi
Der findes mange forskellige former for parterapi, og terapien vil først og fremmest afhænge af hvilken terapeut, man vælger at benytte sig af. Terapueter kan have forskellige uddannelsesmæssige baggrunde og hermed forskellige kompetencer. Derudover vil terapiformen naturligvis også afhænge af, hvilke problemer det pågældende par har. Hvis parret eksempelvis har mistet evnen til at kommunikere, vil terapien ofte foregå bag lukkede døren, hvor parret, sammen med terapeuten taler om deres følelser og om deres forhold. Dette giver mulighed for at parret kan diskutere deres uoverensstemmelse med råd og vejledning fra den tilstedeværende terapeut.

En anden form for parterapi kan være i form af en rejse, som parret tager på sammen. Parret vil på denne rejse have tid til at fokusere på hinanden og deres parforhold, frem for arbejde, børn og andre pligter, som oftest fylder meget i hverdagen. Parret har således mulighed for at give hinanden og deres indbyrdes forhold ekstra opmærksomhed, hvilket meget ofte vil bringe gnisten tilbage i parforholdet.

 

Valg af terapeut
Når man først har besluttet sig for at investere i parterapi, er næste skridt at finde ud af hvilke terapeut, man ønsker at gå ved. Det er ikke kun vigtigt, at man finder en dygtig og erfaren parterapeut  – man bør også sikre sig, at både du og din partner har en god kemi til den pågældende terapeut. Det kan derfor være en god idé at mødes ansigt til ansigt med terapeuten, inden man begynder selve behandlingen. På den måde kan man få et indblik i hvordan terapeut er som person, og om man føler sig tryg i personens selskab. Hvis ikke man gør det, er der meget stor risiko for, at parterapien vil være penge lige ud af vinduet, eftersom man højst sandsynligt vil have meget svært ved at åbne op og være ærlig.

Vi ønsker dig og din partner held og lykke med jeres fremtidige forhold.

 

Psykolog Vitha Weitemeyer
Buddingevej 306
2860 Søborg
Telefon: 60773814

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *