Paradentose – vil du gerne beholde dine tænder, så besøg din tandlæge!

Når man får paradentose, betyder det, at der er visse bakterier i ens mund, som har fået lov til vokse sig store og grumme. Behandles paradentose ikke ordentligt eller i tide, kan det ende med, at ens tænder bliver løse. Det skyldes, at paradentosebakterierne har ødelagt vævet omkring tænderne, som normalt holder tænderne på plads. Når man skal have behandlet paradentose, vil en ganske almindelig tandlæge normalt kunne klare behandlingen. For at få en så effektiv behandling som muligt, er det dog vigtigt at finde en tandlæge, som har stor erfaring inden for området. Man kan eksempelvis spørge sine venner og bekendte, om de kender en kompetent tandlæge i ens område. Bor man i en af de danske storbyer, er man heldig, da udbuddet af dygtige tandlæger i disse områder er stort. Arbejder du derfor tæt på en af storbyerne, kan det være en god idé at vælge en tandlæge her – eksempelvis en dygtig tandlæge placere midt i Odense, København, Aalborg eller Århus. På den måde kan du køre forbi tandlægen på vej hjem fra arbejde.

Selvom plak og bakterier er den primære årsag til, at folk udvikler paradentose, kan også andre faktorer ligge til grund for problemet. Det kan eksempelvis være dårlig mundhygiejne. Opdages paradentose i et tidligt stadie, er der mulighed for, at sygdommen rent faktisk kan kureres blot ved at lære, hvordan man vedligeholder en sund og stærk mundhygiejne. Dog er det vigtigt at huske, at det i disse tilfælde stadig er meget vigtigt at besøge sin tandlæge. For det første skal der en professionel til vurdere, om der rent faktisk er tale om paradentose, eller om det er noget helt andet, som skal behandles. Derudover er det også nødvendigt, at du får din tandlæge til at instruere dig i, hvordan du mest effektivt børster tænder samt bruger tandtråd.

sundt smil - sunde tænder

Opdages paradentosen ikke i et tidligt stadie, vil en reel tandbehandling være nødvendig for at sikre, at du kan beholde dine tænder. Der findes flere formål med behandlingen af paradentose. Ifølge tandlægen Karen Juel Nissen, som er indehaver af en meget kompetent tandlæge med klinik i Odense, er formålene med paradentosebehandling følgende: fremme tandkødets sundhed, mindske hævelsen, mindske dybdelse af lommer i tandkødet samt minimere risikoen for infektion. Tilsammen vil alt dette sørge for, at sygdommen ikke udvikler sig. Derudover tilføjer Karen, at selve behandlingen og prisen afhænger af, hvor fremskreden sygdommen er.

De mennesker der derfor undlader at besøge deres tandlæge vil derfor typisk opleve, at deres behandlinger er langt dyrere samt mere smertefulde sammenlignet behandlinger af patienter, som regelmæssigt for tjekket deres tænder hos tandlægen. Hos disse patienter vil tandlægen nemlig have mulighed for at opdage problemet, inden det tager overhånd.

Vi håber meget, at du efter at have læst denne artikel har fået øjnene op for, hvor vigtigt det er at overholde sine tandlægetider.

Tandlægeselskabet Karen Juel Nissen ApS
Skt. Anne Plads 2, 2
5000 Odense C
Tlf.: 66128695

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *