Lider du af dårlige ånde?

Hvis man lider dårlig ånde, kan det have meget store og uheldige konsekvenser for ens livskvalitet. Dette skyldes, at de fleste som lider af dårlig ånde føler sig skamfulde og pinlige over deres problem og føler, at der ikke er andre som kender til problemet. Her tager de dog helt fejl. Rent faktisk er der mange danskere, som døjer med dårlige ånde – det er bare sjældent noget, som man taler med andre om, eftersom det er et tabu. I denne artikel har vi været så heldige, at få den Københavnske tandlæge “Rosenklinikken” til at komme med en række gode råd om, hvordan man slipper af med dårlige ånde.

Hvorfor har man dårlig ånde?
Inden vi kommer nærmere ind på, hvordan man kan slippe af med dårlige ånde, vil vi kort forklare de mest hyppige årsager til, at man har dårlig ånde. I langt de fleste tilfælde kan årsagen til dårlig ånde findes inde i munden. De bakterier, som ligger på tungen og i tandkødslommerne, vil nemlig danne ildelugtende svovlforbindelse. Har man eksempelvis paradentose, eller er man generelt dårlig til at holde en sund mundhygiejne, er der således stor risiko for, at man har dårlig ånde. I andre tilfælde kan dårlige ånde dog også skyldes medicin eller de føde- og drikkevarer, som man indtager.

dårlig ånde

Mundhygiejne
Hvis årsagen til ens dårlige ånde skal findes inde i ens mund, er første skridt på vejen til frisk ånde, at man sørger for at holde en sund mundhygiejne. Det betyder, at man som minimum skal børste sine tænder to gange dagligt samt bruge tandtråd efter hver tandbørstning. Og, selvom det kan være ubehageligt, er det vigtigt, at man to til tre gange om ugen børste sin tunge lige så forsigtigt. Dette skyldes, at bakterierne især elsker at sidde og lumre på tungen. Det kan også være en god idé at anvende mundskyl. Dog er dette ikke tilstrækkeligt – man er også nødsaget i at få tandlæge til at rense og ordne ens tænder. Tandlægen vil eksempelvis kunne fjerne plak, som er bakterier, som man ikke selv har mulighed for at fjerne. Derudover vil tandlægen også kunne behandle éventuelle tandkødssygdomme.

Andre hjælpemidler
Som supplering til vedligeholdelse af en sund mundhygiejne, kan det yderligere anbefales, at man jævnligt spiser (sukkerfrit) tyggegummi, mint pastiller eller lignende. Disse hjælpemidler kan for det første sørge for, at du har en frisk ånde, samtidig med at tyggegummi kan hjælpe med at holde dine tænder og din mund ren.

 

Hvis du ønsker at få mere information om dårligt ånde, kan du besøge netdorktor.dk. Derudover kan det også være en rigtig god idé at tale med din lokale tandlæge i indre by, som således har mulighed for at hjælpe dig med dit problem.

 

Rosenklinikken
Rosenborggade 2, 2. tv
1130 København K
Tlf.: 33 14 31 88

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *