Hvorfor har man nogle gange tandpine?

Du ved måske, hvor smertefuldt og irriterende en tandpine kan være, hvis du nogensinde har haft en. Den værste del af en tandpine er, at den kan komme, når man mindst venter det – og ofte udenfor tandlægens åbningstider. En tandpine kan være så intens, at du vil gøre næsten alt for at få smerterne væk.

I denne artikel vil derfor lægges fokus på de hyppigste årsager til tandpine, og hvad du kan gøre for at undgå det.

Hvad er de hyppigste årsager til tandpine?

Et af de hyppigste årsager til tandpine er bl.a. huller i tænderne. Men der er også andre årsager til tandpine såsom en revne i en eller flere tænder, som dog ikke er synlige for det blotte øje. Måske ved du allerede, at din tand er revnet – især hvis du fornemmer, at tandkødet omkring den pågældende tand er hævet op. Hvis du finder dig selv i denne situation, kan du altid bestille tid til en tandbehandling hos tandlægerne ved søerne. Hvis du derimod (så vidt det er muligt) ignorerer dette tandproblem, kan du risikere at miste din tand.

Ved en nærmere tandlægeundersøgelse finder din tandlæge måske ud af, at du måske har en udsat rod eller nerve, som kan være årsag til din tandpine. Den største årsag til en udsat rod eller blottet nerve er som bekendt ved vigende gummer fra for hårde tandbørstninger. For at forhindre at det sker, skal du sørge for at skifte til en blødere tandbørste og være yderst forsigtig omkring din tandkødsrande.

En anden stor årsag til tandpine kan være tobaksvarer. Eksempelvis kan det at tygge tobak beskadige dit tandkød i en sådan grad, at du lidt efter lidt mister noget af det. Det skræmmende er dog, at det ikke behøver at tage lang tid konsekvenserne af tobaksvarer bliver synlige. Rygning kan lige såvel også udløse tandpine, fordi den tobaksrøg, der kommer i kontakt med dine tænder og dit tandkød, bryder din munds naturlige beskyttelse.

Toothache

Hvordan kan jeg forhindre min tandpine?

Du kan bekæmpe tandpine med ordentlig tandpleje og vedligeholdelse af dine tænder og dit tandkød. Sørg altid for at du børster tænder mindst to gange om dagen – ligesom at det også er vigtigt med regelmæssige tandrensninger og helbredsundersøgelser hos din tandlæge i København. Brug af tandtråd til daglig kan også være en glimrende forebyggende indsats, som desværre overses af mange. En kompetent tandlægeklinik vil derfor altid fortælle dig, at tandtråd er lige så vigtigt som tandbørstning – uanset, om du vælger at bruge tandtråd om morgenen eller om aftenen før eller efter din tandbørstning.

 

Tandlæge Erik Strange
Borups Alle 7
2200 København N
Tlf. 38 34 67 86

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *