Hvorfor er det vigtigt at finde en god tandlæge?

Nogle siger, at man jo altid kan shoppe lidt rundt og skifte tandlæge efter forgodtbefindende. Er man utilfreds, finder man bare en ny, og finder man en billigere tandlæge, så skifter man da også bare der. Det skal man selvfølgelig være velkommen til, men det er generelt ikke en god idé, forklarer Stine Elkjær, som arbejder hos en meget populær tandlægeklinik på Vesterbro i København . Hvis det er muligt, så er det bedste for dig og dine tænder uden tvivl, at du beholder den samme tandlæge i så mange år som overhovedet muligt.
Hvorfor nu det? Jo, faktisk er vores tandsæt helt unikke – der er simpelthen ikke to, der er ens. Der er enorm forskel fra person til person på, hvordan en tandsygdom udvikler sig, eller hvor hurtigt et hul vokser sig stort. For en ny tandlæge er det ligesom at skulle kigge på et kort over en ny by, hver eneste gang de skal kigge på en ny patients tænder. Det tager tid for en ny tandlæge at danne sig et overblik, også når det handler om din tidligere historik, hvad har du fået lave, hvad kan du tåle, og hvad kan du ikke tåle.
Der er også stor forskel på, hvordan dine tænder reagerer på forskellige behandlinger. Især her er det uhyre rart, at ens tandlæge ved, hvad han eller hun gør. Shopper du rundt og skifter tandlæge hele tiden, vil det mange gange være et skud i tågen for den nye tandlæge, hvilken behandling der vil være den bedste for dig i en given situation. En tandlæge, som kender sin patient og patientens tænder godt, vil langt nemmere og hurtige kunne komme frem til den rigtige løsning. Til stor gavn for både dine tænder og din pengepung. Det er dyrt at skulle igennem forskellige behandlinger, før man finder frem til den rette, og tænderne har af åbenlyse årsager bedst af at modtage den korrekte behandling i første omgang. Det siger sig selv.

 

tandlægeudstyr
Så overvej kraftigt, når du overvejer at skifte tandlæge. Og hvis det er en nødvendighed, hvad det kan være af mange forskellige årsager, så sørg for at lave en god research og brug tid på at forsøge at vælge dig den rigtige tandlæge i første forsøg. Spørg eksempelvis din venner og bekendte eller søg på nettet efter brugeranmeldelser. Her vil du kunne læse om, hvad andre patienter har oplevet. Du har på den måde også mulighed for at søge efter en tandlæge, som placeret tæt ved dig. Du kan som eksempel søge efter “en professionel og billig tandlæge lokeret ved søerne“.  Det kan på rigtig mange områder godt betale sig at finde en tandlæge, som man forhåbentlig kan have som fast tandlæge i mange år fremover. Fordelene er mange, og ulemperne ved det modsatte ligeså.

Tandklinikken Stine Elkjær
Åboulevard 7
1635 København V
TLF: 3535 7568

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *