Er din hund vaccineret?

Hunde

Når man har en hund, går man ofte lange ture og lader hunden snuse rundt og opleve sit miljø. Hunde er nysgerrige og tænker hverken på bakterier eller sygdomme og hvis én hund har en sygdom, er det ofte sådan, at alle hunde i området også bliver smittet. Selv hvis man forsøger at holde sin syge hund fra at hilse på andre hunde, så er det uundgåeligt at bakterierne bliver spredt i efterladenskaberne. Det, man kan gøre for at undgå denne spredning af vira og bakterier, er at vaccinere dyret. De fleste hunde bliver vaccineret når de er helt små, og så en gang om året de første par år. Bor man i et meget udsat område såsom eksempelvis midt i Århus, så kan det være nødvendigt at blive ved med at vaccinere en gang om året, hele hundens liv. Hvis alle, eller de fleste, hunde i et givent område er vaccineret, vil diverse sygdomme slet ikke kunne eksistere. Således hjælper du alle hundene i dit område med at være sunde og raske når du vaccinere din hund, samt selvfølgelig din egen.

Hvis din hund aldrig er blevet vaccineret, er det vigtigt at den bliver det. Tag kontakt til en dyreklinik i Århus eller et andet sted nær dig, og bed om en tid. Hvis din hund ikke er vaccineret, har den sandsynligvis heller ikke en sundhedsbog, men hvis den har, skal du selvfølgelig medbringe denne. En sundhedsbog er et lille hæfte hvori man kan se, hvornår hunden er blevet vaccineret, har fået ormekur og så videre. 

Det bedste du kan gøre, for at sikre dig, at din hund er sund og rask, er at give den god mad og rigelig motion. Dyrlægen kan fortælle dig mere om, hvilke typer mad der duer, og hvilke der ikke gør. Som hovedregel skal maden gerne indeholde mere end 40% kød. Oplever du ofte, at der er meget sygdom kan det hjælpe med vaccination af hund eller også kan det være, at den er i for dårlig form, hvor mere motion vil gøre den mere modstandsdygtig overfor bakterier og vira.

Så hvis din hund aldrig er blevet vaccineret, eller hvis det er lang tid siden, så er det måske på tide at få det gjort igen, især hvis du bor i en større by såsom Århus eller København.

373

Byens dyreklinik

Rosenvangs Alle 2

8260 Viby

Tlf: 82 30 70 15

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *