De positive effekter ved hypnose

De sidste år har hypnose som behandlingsform fået utrolig meget opmærksomhed fra forskere. Forskernes stigende interesse for hypnose, har medført at hypnose, som behandlingsmetode, i langt højere grad er blevet accepteret af den generelle befolkning. Hypnose som behandlingsmetode bruges derfor i langt højere grad af den almene borger, og er ikke kun forbeholdt mennesker, som færdes inden for spirituelle eller alternative kredse. Når hypnose anvendes til behandling, kaldes det oftest for hypnoterapi, og blandt andet flyskræk, overvægt og angst behandles med hypnose.

Når man taler om hypnose, er det først og fremmest vigtigt at slå fast, at man ikke kan hypnotisere nogen, som ikke ønsker at blive hypnotiseret. De fleste har enten set det i fjernsynet eller hørt om, hvordan folk, under forskellige underholdningsshows, er blevet hypnotiserede, så de opfører sig helt skørt og ude af kontrol. Men også i disse tilfælde har de hypnotiserede selv indvilliget i at blive hypnotiserede. Der er derfor ingen grund til at bekymre sig om at blive hypnotiseret mod egen vilje.

hypnose mod angst

Når man hypnotiserer folk, vil hypnotisøren foreslå bestemte idéer eller overbevisninger til patientens underbevidsthed. Ved at påvirke underbevidstheden, vil disse meddelelser hjælpe patienten til at opføre sig på en bestemt måde. Det kan eksempelvis være en patient, som gang på gang har forsøgt at stoppe med ryge – dog uden held. Nu flere gang rygestoppet mislykkes, des mere vil patienten “overbevise” sin underbevidsthed om, at personen ikke har viljestyrken til at kvitte smøgerne. Ved hjælp af hypnose kan man således forsøge at ændre disse selvdestruktive tankemønstrer ved at vende dem til noget positivt. Hypnotisøren vil eksempelvis fortælle patientens underbevidsthed, at han kan hvad han vil. Dog kræver det, at patienten i realiteten ønsker at stoppe med ryge. Der er også store muligheder for at blive dygtig til selvhypnose, hvilket kan være et effektivt og praktisk værktøj at have ved hånden. I denne artikel om hypnose kan man eksempelvis læse, om selvhypnose mod fødselssmerter.

Hypnose kan således være et effektivt værktøj, som kan hjælpe folk med at ændre på uønsket adfærd. Rigtig mange hypnosepatienter oplever da også stor gavnlig effekt efter endt behandling. Det er meget forskelligt, hvor mange behandlinger hypnosepatienter har behov for, hvilket naturligvis afhænger af problemernes “dybde” og omfang. Dog er det ikke sjældent, at patienter allerede efter 1 – 3 behandlinger er sluppet af med den uønskede adfærd. Hypnose er derfor ofte en meget effektiv behandlingsform.

Som du kan læse i denne artikel, kan hypnose altså være et effektiv værktøj på vejen mod at blive en bedre version af dig selv – noget som rigtig mange overvejer, nu hvor det nye år begyndt.

 

Prinsessegade 9
1422
København K
Tlf.: 22 78 92 38

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *