Børn kan også få hjælp hos kiropraktoren

Ofte forbinder vi primært kiropraktorbesøg med voksne mennesker og ondt i ryggen. Men en kiropraktor kan behandle meget mere end ondt i ryggen. Kiropraktorer er specialister i hele bevægeapparatet og behandler således smerter i alle kroppens led, knogler, nerver, muskler og sener. Og en behandling hos en kiropraktor er bestemt heller ikke kun forbeholdt voksne. Børn kan få behandling hos kiropraktoren fra de er helt små – og børn har ofte stor gavn af behandlinger hos en kiropraktor, fortæller den grundige kiropraktor på Amager.

stiv nakke

Hjælp til helt små børn
Helt små børn kan ikke fortælle, hvor de har ondt – eller at de har ondt. De græder måske meget, er urolige, har svært ved at sove og virker i det hele taget utilpasse. Som forældre må man så forsøge at tolke, hvad der kan være galt. Og indimellem skyldes utilpasheden problemer i bevægeapparatet.

Mange forældre til børn med kolik har også oplevet gode resultater med behandling hos en kiropraktor. Der kan være mange forskellige årsager til kolikanfaldene. Smerter i bevægeapparatet kan være en af dem, og her kan kiropraktik ofte afhjælpe problemet.

Behandling af ’vokseværk’
Når børn klager over smerter det ene eller det andet sted, skal vi som voksne tage det alvorligt. Det er ikke altid, at barnet kan forklare, hvor det præcist gør ondt. Og det er ikke altid, at vi som voksne kan forstå, hvorfor det gør ondt. For ofte er barnet ikke kommet til skade, og vi synes ikke, der er en umiddelbar forklaring på smerterne.

Vigtigst er det, at vi ikke ignorerer børnene og deres forklaring af smerterne. I tilfælde, hvor der ikke er en umiddelbar forklaring på smerterne, kan smerterne og ubehaget skyldes det, som vi kalder ’vokseværk’. I perioder, hvor barnet vokser meget, kan de få smerter i muskler og led. Smerterne kommer ofte om aftenen eller om natten. I mange tilfælde vil en kiropraktor kunne hjælpe barnet af med smerterne.

Børn og sportsskader
Der er heldigvis mange børn, der dyrker sport og er aktive i deres fritid. Det kan indimellem føre til sportsskader – præcist som hos voksne. For selv om børn har blødere led og måske ikke helt så nemt kommer til skade som voksne, skal vi stadig være meget opmærksom på deres skader og signaler fra kroppen. Er skaden sket, skal vi reagere hurtigt. Og ofte vil en kiropraktor kunne hjælpe barnet.

Det er vigtigt, at børn bruger deres krop og er aktive i fritiden. Men det er også vigtigt, at de bruger kroppen rigtigt, så den ikke bliver overbelastet. Og det er de voksnes ansvar.

Nørrebro Kiropraktisk Klinik
Nordre Fasanvej 224
2200 København N
38 33 03 36

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *